fbpx

Spaophold Sverige

Bedste spaophold i Sverige 2024

Sverige – og især Skåne – har haft tradition for spa og wellness i mange flere år end i Danmark. Du kan derfor finde mange gamle, lækre spahoteller og spaophold i Malmø og resten af Sverige, som i den grad er et besøg værd. Du kan læse meget mere om mulighederne for spaophold i Sverige lige her.

Denne side indeholder reklamelinks

Risskov Bilferie – hotelpakker til ultra lave priser 🌟

Risskov Bilferie er en dansk rejsearrangør specialiseret i bilferier. De tilbyder forskellige feriepakker i Europa, herunder kør-selv-ferier, miniferier og weekendophold. Risskov Bilferie er kendt for at levere kvalitet og komfort til overkommelige priser, hvilket gør dem til et populært valg for rejsende.

Small Danish Hotels – gavekort og ophold i hele landet ☀️

Small Danish Hotels tilbyder skræddersyede ferie- og weekendophold for enhver smag. Det gælder uanset om opholdet er en wellnessweekend med kæresten eller veninderne, et gourmetophold for to, vennetur med golf og cykling i naturskønne omgivelser. Så find dit næste ophold hos Small Danish Hotels.

Ystad Saltsjöbad
Truestory
4.5/5

Ystad Saltsjöbad er let og hurtigt at komme til over broen, og er garanti for fantastiske oplevelser. Der er flere restauranter at vælge mellem, med køkkener og retter fra forskellige steder i verden. Det helt store trækplaster er naturligvis det store spa-område, med mange muligheder, hvor I kan nyde livet både indendørs og udendørs.

Laveste pris for 2 personer: 2.799 kr.

Hotel Skansen
Truestory
4.5/5

Hotel Skansen er det perfekte sted for livsnyderne. Omgivelserne er naturlige og afslappede. I kan nyde den rolige atmosfære, dyppe jer i de forskellige spabade, få dejlige behandlinger og få sved på panden med træning og fitness. Her er velvære en prioritet, og I skal tage hertil, hvis I ønsker at slappe af sammen.

Laveste pris for 2 personer: 2.315 kr.

Falkenberg Strandbad
Truestory

Falkenberg Strandbad

3.5/5

Midt på Skrea Strand ligger Falkenberg Strandbad. I kan bade på den lækre, badevenlige strand. På strandhotellet finder I den rene nydelse. I kan slappe af i den 33-grader varme pool. Der er dejlig morgenmad, frokost og aftensmad i restauranten. På jeres værelse kan I falde til ro i de behagelige og skønne omgivelser.

Laveste pris for 2 personer: 2.310 kr.

Varbergs Kusthotell
Hotels.com

Varbergs Kusthotell

4/5

Varbergs Kusthotell er den ultimative oplevelse, hvis I vil vælge vand, spa og wellness til. I bor med udsigt til det brusende hav, og I har en masse muligheder for pool, spa og lækre behandlinger. Der er også træningscenter, og hotellets restaurant byder på dejlig og klassisk mad under en behagelig og afslappende atmosfære.

Laveste pris for 2 personer: 789 kr.

Hotel Tylosand
Hotels.com

Hotel Tylösand

4.5/5

I skal ikke køre langt op i Sverige for at ankomme til den svenske by Halmstad. Her ligger Hotel Tylosand, hvor I indlogerer jer på smukke værelser, hvor I kan få terrasseudsigt til det smukke hav. I spaområdet kan I slappe af, finde hinanden og nyde hinandens selskab i både inden- og udendørs omgivelser.

Laveste pris for 2 personer: 1.246 kr.

Hotel Gasslingen
Hotels.com

Hotel Gässlingen

3.5/5

I Falsterbo i Sverige finder I Hotel Gässlingen. Dette hotel er det perfekte valg, hvis I søger den rene afslapning kombineret med nydelse. Her er nemlig spa- og poolområde, hvor I kan falde helt til ro og dyppe jer i det dejlige vand. Værelserne er nydeligt indrettede, og maden er spændende og frisk.

Laveste pris for 2 personer: 1.425 kr.

Hotell Mossbylund
Hotels.com

Hotell Mossbylund

4/5

På Skånes sydkyst kan I besøge smukt beliggende Hotell Mossbylund. Her er I omgivet af natur, og I kan gå ned til vandet på et øjeblik. Værelserne er enkle med et naturligt og rustikt touch, der skaber meget hyggelige rammer. Når I er sultne, kan I få klassiske og farverige smagsoplevelser på hotellets restaurant.

Laveste pris for 2 personer: 1.122 kr.

Arken Hotel Art Garden Spa
Hotels.dk

Arken Hotel & Art Garden Spa

4/5

Har I som par brug for at komme væk og måske genopdage hinanden igen, er spahotellet en superfin ide. Vidunderlige oaser til afslapning, rekreation og hvile. Gæsterne kan nyde saunaer, skønne værelser og varme kilder. Spa området er mobilfrit. Reglen er: læg mobilen på værelset når du bevæger dig rundt i spaen. Dermed slipper I hverdagen lidt mere.

Laveste pris for 2 personer: 1.109 kr.

The Steam Hotel
Hotels.dk

The Steam Hotel

4/5

En blanding af koncertmusik, mad, varme bade, kolde drikke og en varm sauna skaber en oplevelse for alle dine sanser. Et glas champagne i store bløde senge i afslapningsrummet, efterfulgt af en dukkert i den indendørs pool, derefter udenfor til baren og betragt den smukke solnedgang over søen mens du får en Sundowner eller Gin og Tonic.

Laveste pris for 2 personer: 1.313 kr.

Hotell Hallstaberget
Hotels.dk

Hotell Hallstaberget

4/5

Nyd Hotel Hallstaberget med en vidunderlig udsigt over byen, skoven, bjergene og elven. Her kan du slappe af i spabadet, og derefter den iskolde pool. Prøve forskellige slags lækre saunaoplevelser. Ophold dig i det udendørs spabad og brug timer på at genoplade energien i de smukke omgivelser, som Hallstaberget tilbyder. Mad og drikke nydes i de komfortable opholdsområder.

Laveste pris for 2 personer: 730 kr.

Vann Spa Hotel And Conference
Hotels.dk

Vann Spa Hotel and Conference

4/5

I det vestsvenske naturreservat ved Gullmarsfjorden ligger der er meget lækkert hotel. Bliv fortryllet af den rene luft og de store tætte skove, som inviterer turister på opdagelse. De opvarmede pools er en stor sanselig oplevelse. Lad dig synke ned i vandet, flyd rundt i timevis og føl glæden og roen i sindet. Det er ren ferielykke.

Laveste pris for 2 personer: 1.241 kr.

Krusenberg Herrgård
Hotels.dk

Krusenberg Herrgård

4/5

På Krusenberg Herregård kan du mærke historiens vingesus. Den smukke hovedbygning fra 1600-tallet er i de senere år blevet suppleret med en række moderne hotelfløje og konferencelokaler. Oplev den store park med over hundrede æbletræer i 47 forskellige sorter. Her er alle muligheder for at slappe af i en af de historiske saloner. Du kan bestille luksuøse Kerstin Florian spa-behandlinger, og benytte det nye fitnesscenter.

Laveste pris for 2 personer: 924 kr.

Varbergs Stadshotell Asia Spa
Hotels.dk

Varbergs Stadshotell & Asia Spa

4/5

Et særligt hotel med mange oplevelser og en spændende asiatisk spa. Det blander atmosfæren fra århundredeskiftet og inspiration fra østlige Asien. Prøv tvaging og lysterapi. Sid ned på en træstol, lad varmt vand plaske over dig. Giv dig selv tid til at reflektere. Lysterapi indebærer at blive udsat for kraftigt lys i lang tid. Specielt godt for skandinaver der døjer med vintertræthed i de mørke måneder.

Laveste pris for 2 personer: 1.106 kr.

Grand Hotel Saltsjöbaden
Hotels.dk

Grand Hotel Saltsjöbaden

3.5/5

Bo som en konge eller dronning på Grand Hotel Saltsjöbaden i Stockholm. Den majestætiske arkitektur gør dig betaget og imponeret. Et sted for dem der ønsker at opleve historiens vingesus. Her har kongelige og Hollywood-stjerner været som gæst, fredsforhandlingerne er blevet forsøgt her i krigstid, og Sveriges politiske ledere har afholdt konferencer i nyere tid.

Laveste pris for 2 personer: 953 kr.

Orbaden Spa Resort
Hotels.dk

Orbaden Spa & Resort

4/5

Magiske Orbaden. I 100 år har dette sted tiltrukket gæster på grund af den flotte natur og helbredende kurbade. I dag er hotellet stadig en magnet og den prisbelønnede spa er et af højdepunkterne. Der er forskellige spa-pakker. Blandt andet en champagnesmagning plus spa. Eller prøv bjergvandring plus spa. Orbaden har egne økologiske gårde, så gæsterne kan få sund mad i restauranten.

Laveste pris for 2 personer: 1.896 kr.

Körunda Golf Konferenshotell
Hotels.dk

Körunda Golf & Konferenshotell

4/5

Vågn op med et smil på dit værelse. Og sæt tænderne i det hjemmebagte brød til morgenmad. Hotellet her er specialist i konferenceophold. Spa har alt det, der skal til. Golfbanen ligger ved siden af. Hotellet ligger i naturskønne omgivelser omgivet af sø og skov, og bygningen ligner et gammeldags bondehus, så du får en oplevelse af landlig idyl.

Laveste pris for 2 personer: 1.298 kr.

Ellery Beach House
Hotels.dk

Ellery Beach House

3/5

Hvem skulle have troet, at der vil blive opført et Beach House i kølige Sverige? Men det findes i dag, og lidt nord for Stockholm på Lidingö kan du få en speciel oplevelse. Her kan du komme langt væk fra asfalt og byliv. Her er strand, hav og idyllisk natur. En nye smart getaway for svenskere og danskere, der gerne vil prøve et anderledes hotelophold.

Laveste pris for 2 personer: 2.031 kr.

Sankt Jörgen Park
Hotels.dk

Sankt Jörgen Park

4.5/5

Saint Jörgen Park er så meget! Stedet der giver ny energi med total afslapning. Find roen i spa-området og slå dig løs i Sports Club. Sved igennem på padelbanen eller i den hede sauna. Ud på golfbanen eller forkæl smagsløgene hos en af de fire restauranter. Hold inspirerende konferencer, slap af i den varme pool og sov godt i de bløde senge.

Laveste pris for 2 personer: 1.341 kr.

Dalecarlia Hotel Spa
Hotels.dk

Dalecarlia Hotel & Spa

4/5

Højt oppe på bjergsiden med en vidunderlig udsigt over den mytiske Siljan ligger Dalecarlia Hotel & Spa, der går tilbage til 1910. Et moderne hotel med konference, restaurant og udvidet og renoveret spa med i alt 1500 kvadratmeter nydelse. Nyd det specielle tilbud: spa i måneskinnet fra kl. 20.30 til 23.00. Adgang til spaen, swimmingpool, damp- og tørsauna.

Laveste pris for 2 personer: 906 kr.

Hotell Södra Berget
Hotels.dk

Hotell Södra Berget

4/5

240 meter over havets overflade ligger dette lækre hotel og venter på gæsterne. En udsigt der tager vejret fra dig, og er værd at bruge en pause på-når du trænger til at sidde i en god dyb lænestol efter en tur i fitnessmaskiner eller spaen. Spa afdelingen er absolut verdensklasse med tyrkisk-romersk bad, varmt bassin og massage. 1300 kvadratmeter fitness og spa af høj standard.

Laveste pris for 2 personer: 1.065 kr.

Hotel Frösö Park
Hotels.dk

Hotel Frösö Park

4/5

En luksuøs flugt for den travle single, travle par eller stressede familie. En getaway i det skønne Jämtland, som engang har tilhørt Norge og Danmark. Men det er jo svensk. Hvis dine energidepoter er tømt, kan du lade op her. Bruge den udendørs gympark. Og bagefter i sauna eller varmtvandsbassin. Dagen efter kan du cykle og dyrke yoga.

Laveste pris for 2 personer: 924 kr.

Hotel Öresund
Hotels.dk

Hotel Öresund

4/5

I Landskronas hjerte, nær vandet, tilbyder Hotel Öresund mulighed for konference, ferie og rekreation. 37 værelser har balkon ud mod vandet. I stuen findes moderne fitnessmaskiner og på Rooftop Spa er der udendørs pool, sauna, spa og massagebehandlinger. Spisestuen har plads til op til 250 gæster, og restauranten har masser af udendørs siddepladser, hvis vejret er til at sidde udenfor.

Laveste pris for 2 personer: 1.087 kr.

Kurorten Mösseberg
Hotels.dk

Kurorten Mösseberg

3.5/5

Sverige har mange stilfulde kurhoteller. Kurorten Mösseberg er et af dem, der har bevaret stilen fra gamle dage. Her har berømtheder også søgt en oase, hvor alle sanser bliver forkælet. Restauranten og receptionen er i smukke lyse lokaler, som hører sig til på et kurhotel med mange års historie. Alle værelser har unik indretning. Nogle er designet som for 100 år siden. Andre er mere nutidige.

Laveste pris for 2 personer: 1.167 kr.

Treetop Spa Hangout Hotel
Hotels.dk

Treetop Spa Hangout & Hotel

3.5/5

Treetop Spa er deluxe. Her kan firmaer endda booke limousineafhentning af medarbejderne. Helt specielt tilbud. Hotellet er smart bygget på den måde, at trækronerne rager ind over jacuzzibadet på første etage. Så man får en følelse af at være ude i skoven på camping. Massagebehandlinger, ansigtsbehandlinger og voksning tilbydes af hotellets autoriserede terapeuter. Forkælelse af alle dine sanser.

Laveste pris for 2 personer: 653 kr.

Hotel Riverton
Hotels.dk

Hotel Riverton

4/5

Hotel Riverton er et familiedrevet designhotel beliggende i centrum af Göteborg. Kun få minutters gang fra hotellet finder du den populære shoppinggade Kungsgatan og den gamle fæstning Skansen Kronan. Værelserne er smukt moderne designet og en fornøjelse for gæsterne at opholde sig i. Giv dig selv en velfortjent pause og slap af i den splinternye Serenity Spa, når du bor her.

Laveste pris for 2 personer: 908 kr.

Skepparholmen Nacka
Hotels.dk

Skepparholmen Nacka

3.5/5

Beliggende tæt på Stockholm i smuk natur i den svenske skærgård. Fra næsten alle 104 værelser er der udsigt over vandet. Har man vinduet åbent på værelset kan man høre lyden af bølgeskvulp og mærke den friske havbrise. Hop i den varme udendørs pool og få serveret en longdrink, mens solen går ned i horisonten

Laveste pris for 2 personer: 1.530 kr.

Sunlight Hotel Conference And Spa
Hotels.dk

Sunlight Hotel Conference and Spa

3.5/5

I en tidligere sæbefabrik finder du Sunlight Hotel, der huser 154 værelser og 13 konferencelokaler. Gokartbane, 25 meter lang pol, spabad, spa med et bredt udvalg af behandlinger. Sveriges største hotelgym med fitnesscenter og fitnesspark. Afslut dagen i den sunde restaurant Klara, hvor der kan nydes mad med fokus på det grønne og bæredygtige og vine fra hele verden.

Laveste pris for 2 personer: 1.028 kr.

Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa
Hotels.dk

Åkerblads Gästgiveri Hotell Spa

4/5

Her finder du fred og ro på et hotel i landlige omgivelser med en åndeløs udsigt over Siljan og Dalarnas blå bjerge. Hvert værelse er unikt og omhyggeligt indrettet med sin egen karakter og historie. Forkæl dig selv med en spa weekend med afslapning i fokus. Pakken omfatter massage behandling, spa og gode 4-retters middage. En weekend for livsnydere!

Laveste pris for 2 personer: 1.043 kr.

Nynäs Havsbad
Hotels.dk

Nynäs Havsbad

4/5

Bo på klipperne ved havet! Kun 35 minutters kørsel fra Stockholm ligger Nynäs Havsbad, hvor du kan få en dejlig spa weekend. Få et glas champagne i hånden mens du slænger i det varme spavand og hører på havets brusen. Ansigtsbehandlinger og oliemassage renser dig fuldstændig for affaldsstoffer og gør dig klar til at klare nye strabadser på arbejdet.

Laveste pris for 2 personer: 1.094 kr.

Radisson Blu Riverside Hotel
Hotels.dk

Radisson Blu Riverside Hotel

4/5

Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg har 265 værelser til forretningsrejsende eller familier på ferie. Brug fitness- og wellnessområde på øverste etage med dejlig udsigt over Göteborg og den hyggelige havnefront. Bevar din form og gå til den i fitnessmaskinerne og slap bagefter af i saunaen. Få en cocktail i hånden på Rooftop Terrace, læn dig tilbage og nyd solen her.

Laveste pris for 2 personer: 755 kr.

The Lamp Hotel Norrkoping
Hotels.dk

The Lamp Hotel Norrkoping

4/5

Afslappet luksus! På The Lamp Hotel får du en eksklusiv oplevelse. Nyd rummelige værelser, komfortable senge og oplevelsen af din helt egen oase. Slap af i den underjordiske spa med adgang til pool, spabad, tør sauna, dampbad og iskolde afkølerum. Spa lounge er et roligt sted for dig til at nyde et glas champagne og spise en lækker frokost.

Laveste pris for 2 personer: 1.258 kr.

Kosta Boda Art Hotel
Hotels.dk

Kosta Boda Art Hotel

4.5/5

Kosta Boda Art Hotel er et 4-stjernet designhotel med et ret unikt koncept, da det også er et showroom for Kosta Bodas glaskunst. Her udstiller Orrefors og Kosta Bodas berømte designere deres værker – og alt er simpelthen til salg. Derudover er glasset lavet i Kosta Glasbruk. Det store spa område har vidunderligt gavnlige og afslappende behandlinger, der altid udføres af uddannede spa-terapeuter.

Laveste pris for 2 personer: 1.998 kr.

First Hotel Billingehus
Hotels.dk

First Hotel Billingehus

3.5/5

Et godt valg til konferencer, arrangementer og fysisk aktive weekender. Udforsk aktiviteter både på hotellet og i omegnen. Find vandrestier, joggingstier, 12-hullers golfbane og skimuligheder. Slap af i spa i wellness-området eller tag en dukkert i den udendørs pool. Brug kroppen og sved igennem i vores fitnesscenter og nyd et super måltid i restauranten efter en lækkert aktiv dag.

Laveste pris for 2 personer: 799 kr.

Sådan adskiller spaopholdet sig i Sverige fra Danmark

Sverige har længe været hjem for nogle af de bedste spaophold, men det er de færreste, der kender til dem. Spa hotell i Sverige har meget at byde på. Da de længe har haft tradition for spa og wellness, så har de virkelig formået at mestre faget. Der er mange forskellige spahoteller at vælge imellem med lækre wellness-behandlinger, som uden tvivl vil regenerere dig og gøre dig klar til en ny arbejdsuge. 

Den type wellness og spa, som du oplever på spaophold i Sverige, er også anderledes i forhold til den type, du vil møde i Danmark eller andre lande, hvis du skulle på spaophold. Her er det igen Skåne, der træder særligt frem. Skåne er nemlig kendt for deres særlige urtebade og kallbadhusene. Kallbadhusene er badehuse, som ligger direkte ud til havet. De bruges både sommer og vinter, hvor man har mulighed for at bade i det kolde havvand og derefter komme ind i en varm sauna, hvor du har udsigt ud til havet. Der er naturligvis stadig også de klassiske wellness-behandlinger, massage, osv., hvis du er interesseret i det. Der er altså mange muligheder med et spaophold i Sverige. Du kan med fordel sammensætte dit ophold helt efter egne ønsker.

Derfor bør du tage på spaophold i Sverige

Der er naturligvis mange fordele ved at tage på ferie i Danmark. Det kan man ikke komme uden om, og du kan finde mange lækre spaophold både i Jylland, på Sjælland, Fyn og Bornholm. Hvis du derimod er på udkig efter en anden slags ferie, så kan det anbefales at kigge mod den anden side af sundet på et spaophold i Sverige. 

En af de klare fordele, ved at vælge et spaophold i Sverige i stedet for Danmark, er prisen. Det er nemlig billigere at tage ophold i Sverige. Det skyldes blandt andet, at den svenske krone er mindre værd end den danske. Som dansker vil du derfor få mere ud af dine penge ved at bestille opholdet på den anden side af broen. Kvaliteten er den samme, så du går ikke på kompromis med standarden. Det koster naturligvis lidt at komme over broen, hvilket man bør have in mente. 

Det er ikke kun prisen og de lækre behandlinger, der gør det attraktivt at tage spaopholdet i Sverige i stedet for at blive i Danmark. Du vil også automatisk føle, at du tager på en ferie i modsætning til blot en lille weekendtur i hjemlandet. Lige meget om du tager bilen, toget eller bussen, bliver det hurtigt et eventyr at krydse broen over til det svenske kongerige. Der er spændende byer at besøge, smuk natur at udforske og lækre spaophold at tage på. 

Selvom det vil komme til at føles som en miniferie, så er der ikke langt over på den anden side af Øresund. Hvis du rejser fra København, så tager det kun en halv time til fyrre minutters tid med tog til Malmø. Du kan også vælge at køre til dit spaophold i Sverige, hvilket tager endnu kortere tid – alt efter trafikken. 

solbadning ved poolen

Tag en ven under armen

Man kan sagtens tage på spaophold i Sverige alene, hvis man virkelig trænger til ro, men som med så mange andre ting, så er det oftere sjovere, hvis man er flere.

Du kan tage på et romantisk ophold med kæresten, hvis I trænger til lidt tid alene. Har I børn, så kan det være, at bedsteforældrene ville have en fest med at passe dem, mens I er afsted. Det kan også være at du selv er bedsteforælder, også kan du jo give opholdet i gave til dit barn, og inkludere pasning af børnebørnene i gaven, så det bare er nemt og lækkert.

Det kan også være rigtig hyggeligt at tage en ven eller veninde under armen. Så kan I rigtig få snakket sammen, mens I slapper af i det varme vand eller får en lækker massage.

Et spaophold er også den perfekte gave. Inviter din mor eller far med, og få en hyggelig oplevelse, som I sent vil glemme. 

De vil sikkert blive glade for at få en gave, som skal bruges med deres barn.

Besøg de spændende Skånske byer

Hvis du ikke har lyst til at bruge hele dit ophold på spahotellet, så kan du overveje at kigge lidt ind til de spændende svenske byer, der ligger i nærheden. Sverige er et stort land med meget historie og kultur, så ligegyldigt hvor du befinder dig henne, vil du kunne finde interessante steder at besøge i nærheden. Det kommer naturligvis an på, hvor lang tid du har til dit spaophold. De fleste vil nok tage på ophold i Skåne, fordi det er tæt på og har mange gode spahoteller. Det kan dog også være en destination til længere ophold, hvor I bare slipper for den lange transport. Det er absolut ideelt, da I så har mere tid til alt det rare og sjove.

Besøg Malmø

Hvis du tager på spaophold i Skåne, bør du overveje at svinge forbi Malmø, som er Skånes største by. Her kan du se smukke bygningsværker, som for eksempel den berømte Turning Torso ude ved kysten. Malmø er kendt for deres smukke og ofte kreative parker, der kan findes rundt omkring i byen. Især Folkets Park kan anbefales, hvis du er interesseret i at se en park, der ikke er ligesom alle andre. Der er mange skøre, fantastiske skulpturer og kulturelle tiltag såsom kunstudstillinger. Du kan nyde en kold øl ved en af barerne i parken eller spise en is og spille minigolf. Hvis du gerne vil opleve ægte Malmø, så bør du tage til Möllan, som er de lokales kælenavn til Möllevangstorget. Her vil du kunne møde alle slags mennesker – diversitet er kendetegnet ved Malmø-by. Hver dag vil du finde et stort marked, hvor du vil kunne købe frugt, grøntsager, blomster osv. Du kan også besøge en af de mange restauranter eller butikker ved torvet. 

Hvis du alligevel er i Malmø, bør du ikke snyde dig selv for en tur til den smukke universitetsby, Lund. Om du er i bil eller tager toget fra Malmø C, så tager det kun ca. 20-25 minutter, før du er ude af storbyen og befinder dig i Lund. Lund er ikke en særlig stor by og er primært beboet af universitetsstuderende. Der er dog utroligt meget historie at opleve i Lund, og det er i den grad værd at besøge. Historien findes mest i form af gamle bygninger, der daterer tilbage til middelalderen. Sørg for at se Krognoshuset (1300-tallet), Liberiet (1400-tallet), Stäket (1570) og Dekanhuset (1200-tallet). Kig også forbi en af de mange små, hyggelige butikker og caféer. Hvis du har god tid, så er der muligheder for at vandre i nærområdet. 

Besøg Ystad

Ystad er også en by i Skåne, som ville være synd at gå glip af. Et af Skånes mest berømte spahoteller, Ystad Saltsjöbad, ligger faktisk i Ystad, så det er oplagt at tage dertil. Ystad er en gammel middelalderby, der ligger ved kysten. Byen er derfor både kendt for sin historie og for sine strande. Du kan med fordel kombinere dagen med en historisk tur rundt omkring i byen og afslapning på stranden – hvis vejret er til det. Sørg for at se Ystads smuk restaurerede kloster, Per Helsas Gard, og hvis du har tid, bør du køre ud til Ales Stenar. Ystad og området omkring er bestemt et besøg værd, hvis du er i nærheden.

Tag ud i den smukke svenske natur

Hvis du er mere et naturmenneske end et bymenneske, så er Sverige bestemt et sted for dig. Selvom landet blot ligger på den anden side af Øresund og ikke er mere end en lille køretur væk, så er naturen i Sverige stadig ret anderledes end den danske natur flere steder. Allerede i Skåne vil du opdage, at naturen adskiller sig fra de danske bøgeskove. Du vil kunne opleve store nåleskove, dybe skovsøer, klippeskrænter og bløde sandstrande. Jo længere du bevæger dig op i Sverige, jo mere eventyrlig er naturen. Kommer du på den rigtige årstid, så er der også rigtig mange steder, hvor man kan gå på svampejagt. Her er det bare vigtigt, at man har helt styr på svampene, så man ikke plukker de giftige. Øvede svampejægere kan finde det vildeste bytte, så pak kurven, kniven og svampebogen til turen.

Besøg Skåneleden

Er du til vandreture i skoven, så bør du besøge Skåneleden. Skåneleden er en fantastisk vandrerute, der strækker sig over hele Skåne og i alt er over 1000 km lang. Her er der naturligvis flere små delstrækninger, så du skal ikke lade dig afskrække af kilometertallet. Der er ruter som passer til både børneben og den trænede voksne.

Du kan også overveje en af de mange nationalparker i landet. Der er nok at vælge imellem, og de har alle noget forskelligt at byde på. I Sydsverige kan du for eksempel finde hele 7 forskellige nationalparker, der alle er et besøg værd. Udvælg den tætteste på dit spahotel, og tag dig en vandretur. Du vil mærke, at en tur i det kolde vand og så ind i den hede sauna er præcist det, du mangler efter en lang vandretur. 

Uanset sæsonen vil du blive glad for at opleve den svenske natur. Om sommeren er de svenske skove dybgrønne og fulde af liv. Om efteråret vil du blive overvældet af de utallige farver, der pryder trækronerne. Om vinteren er skovene stille og smukke – især når de er dækket af et tykt lag sne. Om foråret vågner skoven langsomt igen, og du kan føle trang til at udråbe et forårsskrig i rigtig Ronja Røverdatter-stil.  

Forkæl dig selv eller en du holder af med et lækkert spaophold. I fortjener helt sikkert en skøn pause fra hverdagens stres og jag, og en spa er det helt rigtige valg til afslapning.

FAQ om spaophold Sverige

Hvor lang tid bør jeg sætte af til et spaophold i Sverige? 

Det er helt op til dig. Bor du i København og vælger at tage til Skåne på spaophold, så kan du nøjes med en enkelt dag. Bor længere væk, så kan det dog anbefales i hvert fald at tage en overnatning og gerne flere.

Vi anbefaler minimum en overnatning, så du vil få mere ud af dit ophold. Den ultimative afslapningsoplevelse kræver god tid. Der er intet så stressende som ikke at have tid til at nyde afslapningen. Sæt derfor tid af, hvis du har midlerne til det. Du kan bruge så lang tid, som du vil på et spaophold i Sverige.

Findes de bedste spaophold i Skåne, eller kan de findes over hele Sverige?

Du vil uden tvivl finde de fleste spahoteller i Skåne og generelt i Sydsverige, men det betyder slet ikke, at du ikke kan finde rigtig gode spaophold i resten af Sverige. Hvis du er interesseret i at tage mere nord på, så er der også mange muligheder for det. Du kan med fordel kigge omkring Göteborg eller Stockholm, da du både har mulighed for at nyde de fantastiske byer og den smukke omkringliggende natur. 

Hvor dyrt er det at tage på spaophold i Sverige?  

Det er forskelligt, hvor meget det koster at tage på spaophold i Sverige. Det kommer an på flere forskellige ting. Der findes mange prisklasser. Du kan finde mange spahoteller til gode priser i Sverige. Du kan ofte finde tilbud på spaophold forskellige steder, så hold øje med det. 

Prisen kommer også an på dine ønsker. Ønsker du hele pakken med adgang til alle badene og behandlinger samt et luksusværelse og lækker mad på restauranten, så vil det naturligvis koste mere. Længden af opholdet er også en faktor. Du kan også ønske dig et gavekort til spaophold.